kalynskij@meta.ua      +38(097)442-54-85
 
Четвер
25/04/2024
13:56
Вітаємо Вас Гість
RSS
 
с. Калини
Тячівського району, Закарпатської області
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Choose language

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Архів записів

Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Церковні свята
Церковний календар

Погода
Калини 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні були
Гість,

Карта відвідування

Дубове. info

Газета "Дружба"

Новини Закарпаття

Цей день в історії

Сайт ЗОШ І-ІІІ ст.

Головна » 2016 » Березень » 29 » «Ми живемо у час понтів ...»
08:42
«Ми живемо у час понтів ...»

«Ми живемо у час понтів ...» Стаття, яка змусить тебе переглянути свої погляди на світ.
                                                                                                                   Будь простіше – і люди потягнуться.
   Сьогодні все більше і більше людей одержимі уявним успіхом і збагаченням. Кожен хоче переплюнути іншого. Все нібито беруть участь в невидимих гонках, де в результаті приз не дістається нікому. Люди замислюються про обгортку, зовсім упускаючи той момент, що покупець лише спочатку звертає увагу на упаковку. Куди важливіше якість вмісту. А чому, власне кажучи, хтось взагалі повинен щось продавати? Ми ж не стодоларові купюри, щоб усім подобатися.
Ця повна нещадної критики стаття змусить тебе переглянути свої погляди на світ. Зрештою, ми не зобов'язані нікому нічого доводити.

    Ми живемо в час понтів. Школярі ходять з накрученими смартфонами, які, по суті, потрібні тільки бізнесменам, і замість бізнес-додатків качають на них ігри. Недоменеджери з зарплатою 40 тисяч їздять на машинах за пару мільйонів. Сільські бідняки, які ледве зводять кінці з кінцями, закочують весілля в кращих традиціях кавказьких торжеств ХIХ століття – 100 - 500 гостей, тонни вина і їжі, кілька днів святкування ... Все це – виключно гра на публіку, щоб бути «не гірше за інших» , щоб позаздрили.
       Понти стають заразними. Необхідність красуватися диктує сучасне суспільство навіть того, хто цього спочатку не хоче. Якщо школяр єдиний в класі не має айфона – його вважатимуть лохом. Якщо представник офісного планктону, перебуваючи у відпустці, викладає фотки з дачі, а не з Туреччини або Єгипту – його вважають бідняком. А від будь-якого бізнесмена все знайомі мало не вимагають, щоб він їздив на величезному позашляховику. Інакше який з нього бізнесмен?
      Чим небезпечні понти – це зрозуміло. По-перше, людина обмежує свої фінансові можливості, витрачаючи кошти не на розвиток, а на зовнішню мішуру, влазить в рабські кредити. По-друге, починає оцінювати себе з точки зору «що скажуть оточуючі». Власна самооцінка починає залежати від чужої думки. І, по-третє, ця необхідність не бути, а здаватися в'їдається в свідомість і стає головною метою.
     Необхідність понтуватися нав'язується суспільству капіталістичною системою, щоб продавати непотрібні людям товари і послуги і масово впарювати непотрібні речі – варто лише переконати всіх, що володіння цими речами є ознака крутизни.
        Щоб не підсаджуватися на потребу красуватися, потрібно перестати бути залежним від думки оточуючих. І коли тобі буде плювати, що про тебе думають інші, ти помітиш, що поваги в очах оточуючих нітрохи не поменшало, скоріше, навпаки. А якщо витрачати гроші і час замість понтів на додаткове розвиток – через якийсь час ти виявиш, що у оточуючих і так вистачає причин тобі заздрити. Такий шлях змінює мислення і наближає його до мислення успішних людей. Так-так, тих самих, якими багато хто намагається здаватися, але не є такими.
         Дійсно успішна і самодостатня людина ніколи не намагається підвищити свою значимість в очах оточуючих – у нього із значущістю і так все в порядку. Він не хвалиться речами, не грубіянить обслуговуючому персоналу, що не самостверджується за рахунок тих, хто стоїть нижче нього по соціальних сходах. Тому що успішна людина дивиться не вниз – на тих, над ким він піднявся, а вгору – на тих, до кого хоче дорости. Він усвідомлює потребу в постійному розвитку і самовдосконаленні. При такому мисленні і способі життя все зовнішні атрибути додадуться самі собою, але вже не матимуть такої цінності, тому що цінності будуть іншими, більш серйозними і досконалими.
        На думку відразу приходять слова Оскара Уальда: «Будь собою, всі інші ролі вже зайняті!» А в народі кажуть коротко і ясно: «Будь простіше, і люди до тебе потягнуться».

http://wowfacts.cc/articles/13080

Переглядів: 6797 | Додав: kalynskij | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УКРАЇНА

Курс валют

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 71

Форма входу

Останні новини

Свята та події
Календар України

Відео

Друзі сайту
Калинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Наша кнопка
Ми будемо дуже вдячні,
якщо ви розмістите нашу
кнопку у себе на сайті!

с.Калини


Корисні посилання

Час життя сайту

Зак. кореспондент


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz