kalynskij@meta.ua      +38(097)442-54-85
 
Четвер
25/04/2024
18:43
Вітаємо Вас Гість
RSS
 
с. Калини
Тячівського району, Закарпатської області
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Choose language

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук

Архів записів

Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Церковні свята
Церковний календар

Погода
Калини 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні були
Гість,

Карта відвідування

Дубове. info

Газета "Дружба"

Новини Закарпаття

Цей день в історії

Сайт ЗОШ І-ІІІ ст.

Головна » 2016 » Квітень » 5 » Незгасаюче натхнення художниці Юлії Марційчук
07:15
Незгасаюче натхнення художниці Юлії Марційчук
   З невеликої, проте дуже світлої і затишної майстерні, через великі вікна за примхливою весняною погодою час від часу спостерігає юна Юлія Марційчук. Вродлива 21-річна калинчанка – обдарована художниця, авторка чарівних портретів, натюрмортів та пейзажів, котрі мимоволі заворожують. Живописна майстерня Юлії стала для неї своєрідною домівкою, місцем, де дівчина дає волю своїм почуттям і фантазії, вкладаючи їх у власні роботи.  

   Чи не щодня вона натхненно змальовує людські обличчя, зазираючи у найпотаємніші куточки, намагаючись вгадувати думки й відчуття своїх героїв. Маючи тонку натуру та безперечний хист до малювання, дівчині вдається відтворювати щирі посмішки та загадкові погляди, передаючи найрізноманітніші емоції людей. Соковитими кольорами наповнені й полотна, прикрашені оберемками квітів та стиглих фруктів, у зображення яких Юлія щораз вкладає часточку власного сприйняття. До речі, майстерня дівчини щільно заставлена картинами, у більшості – це портрети її близьких.
   – У них я відчуваю їхню присутність, – ділиться Юлія. – Здається, що вони завжди поруч.  
Як зізнається юна художниця, малювати вона почала ще у дитинстві. На ранніх роботах Юлії, котрі, власне, виконані в основному на папері – казкова природа рідних Калин: гори, буйні ліси та струмочки. 
   – Навчаючись у школі, я не займалася малюванням додатково, – пригадує Юлія. – Проте у мене була чудова вчителька образотворчого мистецтва – Тамара Михайлівна, котра багато чому мене навчила, і батьки, які багато в чому допомогли.

   Нині професійну освіту Юлія здобуває заочно, навчаючись на п’ятому курсі Закарпатського художнього інституту імені А.Ерделі в Ужгороді. Тут, серед студентської спільноти, дівчина знайшла хороших друзів та викладачів, котрі з радістю діляться своїми вміннями, і з якими її об’єднують творчі інтереси.
Незгасаюче натхнення художниці Юлії Марційчук

 Милуючись картинами Юлії, можна з упевненістю сказати, що кожна її робота індивідуальна. Природу можна малювати безкінечно, однак художниця надає перевагу написанню портретів. З особливою уважністю дівчина щораз прагне передати всі відтінки кольорів та світла, відтворити образ,  максимально наближений до реальності. На першому портреті, який Юлія намалювала ще у шкільні роки – її найближча і найрідніша людина – мама. Та це й не дивно, адже в дитинстві головними героями дитячих портретів стають їхні батьки.
   Побутує думка, що творчі люди повинні постійно перебувати у вирі подій, безперервно черпати нові враження та емоції, адже муза – то один з найголовніших елементів творення. Втім, Юлія зізнається, що її натхнення – незгасаюче.  
    – У мене завжди є бажання малювати, бо я це люблю, – з посмішкою додає юна художниця. – Однак, коли в думки закрадається непроханий смуток, я рятуюся чашкою кави і теплою розмовою з близькою людиною, вертаючись у звичне русло.
  Окрім таланту та натхнення, для роботи Юлії необхідні різноманітні художні матеріали, зокрема, полотно та пензлі. Використовує вона також пастель, олійні та акварельні фарби, графічні олівці тощо. Цікаво, що найшвидше, а саме портрет олівцями, Юлія виконує за 2-3 дні, проте, на картину олійними фарбами витрачає по кілька місяців, а то й до півроку.

   – Все залежить від складності сюжету, розміру полотна та гами кольорів, – зауважує Юлія. – Треба враховувати час, щоб, наприклад, олійні фарби могли підсохнути.  
Незгасаюче натхнення художниці Юлії Марційчук

Показувати свої роботи необхідно кожному художнику, якщо він має намір рости і розвиватися як митець. Виставки та визнання є вкрай важливими для творчої людини, адже вони слугують таким собі джерелом натхнення. Юлія Марційчук також намагається популяризувати свою творчість. Зокрема, дівчина брала участь у вітчизняних та закордонних онлайн-виставках. Крім того, поціновувачів її таланту вистачає, адже серед сотень знайомих, друзів та родичів, з котрими Юлія спілкується в соціальних мережах, завжди знайдуться охочі придбати на згадку чудову картину чи незвичний портрет. До речі, нещодавно Юлія спробувала дещо незвичний для себе жанр й створила портрет у стилі шаржу (різновид карикатури, в якому зберігається подібність з об’єктом зображення, з додаванням доброзичливих, гумористичних рис. прим.авт.). Герой комічного портрету залишився задоволеним роботою художниці. Можливо, це стане хорошим поштовхом для Юлії, продовжувати працювати у цьому напрямку.
   По-справжньому здібний художник повинен вміти передавати настрій і характер його героїв, а також атмосферу всього, що відбувається навколо нього. Здається,          Юлії Марційчук вдалося досягнути цих якостей, адже її роботи й справді зачіпають почуття, а отже − не можуть нікого залишити байдужим.

http://druzhba.uz.ua/news/tyachiv/culture/485-nezgasaiuche-nathnennia-hudozhnyci-yulii-marciichuk.html

Переглядів: 670 | Додав: kalynskij | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УКРАЇНА

Курс валют

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 71

Форма входу

Останні новини

Свята та події
Календар України

Відео

Друзі сайту
Калинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Наша кнопка
Ми будемо дуже вдячні,
якщо ви розмістите нашу
кнопку у себе на сайті!

с.Калини


Корисні посилання

Час життя сайту

Зак. кореспондент


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz