kalynskij@meta.ua      +38(097)442-54-85
 
Четвер
18/04/2024
05:04
Вітаємо Вас Гість
RSS
 
с. Калини
Тячівського району, Закарпатської області
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Choose language

Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Архів записів

Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Церковні свята
Церковний календар

Погода
Калини 

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні були
Гість,

Карта відвідування

Дубове. info

Газета "Дружба"

Новини Закарпаття

Цей день в історії

Сайт ЗОШ І-ІІІ ст.

Головна » 2015 » Серпень » 19 » 19 серпня - День пасічника
08:08
19 серпня - День пасічника

Серпень славиться своїми численними і веселими святами, які збирають за святковими столами друзів і близьких. День пасічника – один з найулюбленіших і солодких святкових днів останнього місяця літа. Інша назва цього свята – День бджоляра. Відзначається всіма професійними бджолярами і пасічниками 19 серпня. Нагадаємо, що в цей же день православні християни святкують Преображення Господнє. Вони освячують в церквах яблука і мед, щоб потім вся сім’я покуштувала священного християнського блага. 

День пасічника почали святкувати ще з 1997 року. Про важливість бджолярства повідомив українському народові президентський указ Леоніда Кучми. З тих пір день пасічника святкується з особливим розмахом майже два дні. Столиця України в ці два дні приймає різноманітні строкаті ярмарки – виставки бджільництва, також постійно виступають народні фольклорні художні групи і колективи. 

Саме в дні святкування проводяться в  Київській області різні конференції та засідання за круглим столом за участю представників бджільництва. На таких конференціях професіонали медового бізнесу діляться своїми секретами і розповідають про всі свої досягнення. Крім цього, проводиться також презентація нової літератури по бджільництву. Сластьоном теж дуже подобається цей день, адже як же свято пасічників обійдеться без традиційної дегустації різноманітних сортів меду. У Київ звозиться липовий, гречаний і інші сорти меду, який тут же пробують всі бажаючі. 

У дні святкування обов’язково згадують найперших українських пасічників, які і дали початок цьому солодкому виробництву: Миколи Витвицького та Петра Прокоповича. Саме ці люди зробили великий внесок у вітчизняне бджільництво і розкрили всі ази правильного догляду за бджолами і вуликами. Нагадаємо, що саме Петро Прокопович розробив і створив в свій час розбірний рамковий вулик. Саме такий вулик дозволив без втрат відкачувати мед і не вбивати при цьому бджіл, як це робилося до цього винаходу. Іменем Прокоповича був названий відомий не тільки в Україні, але і у всьому світі Інститут бджільництва. 

Україна має всі права пишається своїми бджолярами. Адже за підрахунками світової статистики кожна сьома тонна меду в світі – український продукт. А то виходить, що за експорт медового продукту Україна отримує чималі гроші і загальну повагу. У країні займаються виробництвом солодкого і корисного продукту майже п’ять мільйонів бджолиних сімейств. 

Мед – це лише одне з тих, чим славиться щедра Україна. Але саме медовим виробництвом за останній час стали займатися все більше людей. Адже пасічник – це не тільки заможна людина. Перш за все, це щаслива людина, яка займається своїм улюбленим хобі, яке ще й гроші приносить. День пасічника – веселий і смачне свято, що проходить у вигляді галасливої ярмарки, буйного і традиційного веселощів, де ніхто не відчуває себе зайвим.

Переглядів: 675 | Додав: kalynskij | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УКРАЇНА

Курс валют

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 71

Форма входу

Останні новини

Свята та події
Календар України

Відео

Друзі сайту
Калинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Наша кнопка
Ми будемо дуже вдячні,
якщо ви розмістите нашу
кнопку у себе на сайті!

с.Калини


Корисні посилання

Час життя сайту

Зак. кореспондент


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz